Duurzaamheid, rechtvaardigheid en ontwerp - City Talk door Johnathan Subendran

Startdatum
Einddatum
Locatie
MS Teams

city talk

Hoe kunnen we steden verduurzamen voor de toekomst? Klimaatbestendig en biodivers maken op een manier die rechtvaardig is voor alle inwoners en prettig om in te leven? Hierover spreekt onderzoeker Jonathan Subendran, op uitnodiging van het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability en Erasmus Initiatives.

Johnathan Subendran is onderzoeker bij de sectie Urban Design van de faculteit Stedenbouw aan de TU Delft en bij het Resilient Delta Initiative van Convergence Alliance.

schouwburgplein
Foto: Tino van den Berg

Subendrans interesses liggen op het snijvlak van inter-/transdisciplinair ontwerpen, ruimtelijke rechtvaardigheid, ontwerpen in conflictsituaties, klimaatadaptatie en het bouwen van kaders voor rechtvaardige kennisintegratie. Hij is cum laude afgestudeerd aan het Urbanism Masters and Honours Programme van de Technische Universiteit Delft en heeft een bachelor in architectuur van de University of Waterloo in Canada.

Hij gebruikt dit onderzoek als een manier om de westerse hegemonie van planningsperspectieven uit te dagen door middel van gecontextualiseerde paden, die meer zijn afgestemd op het vinden van sociaal-ruimtelijke mogelijkheden voor zelfbeschikking, zelfvoorziening en zelfontwikkeling. Hij gelooft in de socio-politieke invloed van design en hoe het transformatieve veranderingen kan teweegbrengen in de besluitvormingsarena, op gemeenschapsniveau, in de praktijk en in de academische wereld bij het aanpakken van de huidige problemen.


Van harte welkom om deel te nemen aan deze online City Talk. Via de registratieknop kunt u zich aanmelden, waarna u een uitnodiging voor Teams ontvangt. De voertaal van deze City Talk is Engels. Dit is de laatste City Talk van het Centre for Sustainability in 2024.

Registratie