LDE Traineeship: 10 jaar succesvol samenwerken in talentwerving

LDE Traineeship 10 jaar

Uitdagende opdrachten, persoonlijke groei en een hechte community. Het Leiden-Delft-Erasmus Traineeship voor young professionals bestaat 10 jaar! In contact met academici in de top van hun vakgebied, dichtbij ontdekkingen die grote impact kunnen maken, een dynamische internationale omgeving. Voor jonge starters een droomplek om hun carrière te beginnen.

Vanuit dit idee werd 10 jaar geleden door de Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit het traineeship opgezet. Dat is niet alleen voor de trainees zelf interessant, ook de universiteiten zijn gebaat bij jong talent, zeker in een krappe arbeidsmarkt.

maaike snoepMaaike Snoep is vanuit het Leiden-Delft-Erasmus-bureau de coördinator van dit programma: 'De universiteiten hebben niet alleen goede wetenschappers en docenten nodig, maar ook een sterke professionele staf. Met het LDE-traineeprogramma hebben we gezamenlijk een interessant aanbod van opdrachten voor deze young professionals.'

Het programma draait succesvol en ontvangt ieder jaar in september, verdeeld over de drie universiteiten, een groep van zo’n 18 jonge recent afgestudeerden. Na een jaar rouleren ze naar een volgende opdracht én wisselen daarbij van universiteit.

   Trainees nemen hun ervaring van de ene werkplek en universiteit mee naar de volgende.'

Persoonlijke ontwikkeling door werkplek en opleidingsprogramma

Trainees werken vaak in operationele, tactische en strategische functies, bij faculteiten en centrale diensten zoals Human Resources, Student Services, Datamanagement, Marketing & Communicatie, Finance, Integrale Bedrijfsvoering en International Relations. Met een opleidingsprogramma en intern coachingsprogramma kunnen ze zich snel persoonlijk en professioneel ontwikkelen. Er wordt veel van ze verwacht, o.a. dat ze actief zijn in het netwerk en in commissies. Zo ontstaat er levendige uitwisseling. 

Snoep: 'Trainees ontwikkelen zich professioneel, bouwen een sterk netwerk op en nemen hun ervaring van de ene werkplek en universiteit mee naar de volgende. Van die kruisbestuiving leren en profiteren we als universiteiten ook weer'.

Lees het interview met trainees Charlotte en Boje

trainees 11

Vis in de vijver en de juiste match

Het vinden van de juiste kandidaten, met affiniteit voor de wetenschappelijke wereld, hoger onderwijs en een impact gedreven motivatie is ieder voorjaar een kunst op zich. Ook andere grote werkgevers vissen in dezelfde vijver. Door de jaren heen is de unieke positie die het LDE Traineeship heeft steeds meer naar voren gehaald in de wervingscampagnes.

Snoep: 'Ieder jaar werven de drie coördinatoren van het programma intern de opdrachten bij de drie instellingen. De trainee wil zich ontwikkelen met een uitdagende opdracht, de afdeling wil de toegevoegde waarde zien van deze hoogopgeleide professionals. Tijdens het wervingsproces werken recruiters en HR-adviseurs van de drie universiteiten intensief samen. Gezamenlijk zetten we in op uitdagende opdrachten en het aantrekken en behouden van talent'.  Meer informatie over opdrachten en werving

LDE traineeship insta10-10-10: tienjarig jubileum op 10 oktober in Rotterdam

Op 10 oktober 2024 wordt het 10-jarig bestaan van het Leiden-Delft-Erasmus Traineeship gevierd. Alumni, opdrachtgevers en de huidige trainees gaan terugkijken en vooruit blikken op tien jaar geslaagd samenwerken! Meer weten? Volg de trainees op Instagram.

Meer informatie vindt u op:
Leiden-Delft-Erasmus traineeship

Volgend artikel