Hoe zorg je voor echte doorbraken in de geneeskunde? Wie ontwikkelt straks de nieuwe vaccins en medicijnen? Vroeger was die ‘wie’ wellicht nog een briljante…
Onderwijs, onderzoek en innovaties op ruimtevaartgebied stimuleren. Wetenschappelijke, technologische en maatschappelijke doorbraken realiseren. Dat willen de…
Het Quantum Delta NL-programma, waaraan de Universiteit Leiden en TU Delft deelnemen, krijgt 615 miljoen euro uit het Nationaal Groeifonds om Nederland te…
De universiteiten van Leiden en Delft starten een nieuwe gezamenlijke minor Duurzame Chemie en Biotechnologie in september 2021. Het programma is gericht op…
Wat ooit een saai en stoffig onderdeel van de chemie was, is tegenwoordig hip en booming: de elektrochemie. Met hulp van elektrochemie pakken chemici grote…
Sander Otte houdt van gepriegel met atomen. In zijn laboratorium in Delft wordt met eindeloos geduld geschoven met atomen, op de grens van de quantum-wereld en…
Wil als wetenschapper goed kunnen functioneren, dan moet je kunnen inspelen op het constant veranderende speelveld. In 2004 hebben het Leids Instituut voor…
Begin september studeerde de eerste lichting masterstudenten Klinische Technologie af, een gezamenlijke opleiding van LUMC, TU Delft en Erasmus MC. Om het…
Interview met LEaDing Fellows postdoc dr. Zhanar Abil ‘Ik ben Zhanar Abil en sinds september 2018 werkzaam als postdoc bij de afdeling Bionanoscience van de…